Blogikirja

Ensipuraisu

3.1.2014 - Tomi

Kovin paljon ei ole vuotta vielä kulunut, mutta jotain pientä on jo näperretty. 

Heti ensimmäisenä vuoden päivänä järjestettiin Testijuoksu mehtimäellä yhteistyössä Kalevan Rastin kanssa. Aivan mahdoton osallistujaryntäys ei ollut, mutta ihan mukava keli oli. Tällainenkin tapahtuma vaatii pientä järjestelyä, kuten reitin tarkistuksen ja ilmoittelun erilaisissa sosiaalisissa medioissa, jotta väki jotenkuten paikalle löytäisi. Ilmoittaminen tapahtumasta tuli aivan liian myöhään, mutta se oli järjestävien hahmojen heikkoutta ja saamattomuutta, mutta myös epätietoa siitä, missä uusivuosi vietetään.

Loppuviikko sisälsi aika paljon laskujen maksua. Jostain syystä väki on mielellään ottamassa kulukorvauksia heti joulun jälkeen. Vahvaa ajatustyötä ja jopa ihna konkreettisia hommia tehtiin uuden juoksutapahtuman järjestämiseksi. Kerrotaan tästä myöhemmin, mutta jos aikoo järjestää juoksutapahtuman syksyllä, pitää olla viimeistään nyt liikenteessä. Juoksukalenteriin meni tapahtumatiedot ja hiukan mietittiin käytännön järjestelyjä. 

Loppiaisen jälkeen alkaakin sitten kovempi tohina. Ensi perjantaina on siis varmasti jotain tähdellistä kerrottavaakin.

Kirjoittaja lähtee ajelemaan kohta kohti Etelä-Pohjanmaata.

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.