Blogikirja

Hetkeksi ulos kajuutasta

24.6.2014 - Tomi

Liian kauan on kapteeni ollut kajuutassaan. Johtuu siitä, että karttaa on pitänyt tarkkailla herkeämättä. Sitä ei talven rauhallisempina hetkinä tajua, minkä verran on pientä säätöä ja pieniä menoja Joensuu Maratonin alkuvalmisteluista Eliittikisojen päättymiseen. Onneksi miehistö hoitaa pienempiä, mutta välttämättömiä tehtäviä itsenäisesti. Silti voisi käydä ulkoilmassa piipahtamassa välillä. 

Nuorisoryhmissä menee hyvin, tai ainakin huomattavasti paremmin kuin ennen. Urheilijoita on paljon, kisailukin kiinnostaa laajemmin ja lajiryhmät ovat käynnistyneet. Erityinen kiitos pitää tässä vaiheessa heittää lajiryhmien vastuuvalmentajille. He ovat ottaneet ryhmät omikseen ja ovat oikeasti kiinnostuneita ryhmän kehittymisestä.

Lajiryhmät ovat olleet meille itsellemmekin tuntematon maaperä. Syksyyn mennessä saamme varmasti jonkinlaisen kuvan siitä, miten mikäkin toimintatapa on sopinut ryhmille ja missä on kehittämistä. Kaikessahan on, mutta noin lyhyellä aikavälillä ei vaikutuksia urheilun parissa voi täysin nähdä.

Sen voi jo huomata, että urheilukoululaisten kunto on juoksuverryttelyiden mukaantulon jälkeen silmämääräisesti noussut. Eikä nurinaakaan ole kuulunut. Seuraava päätehtävä on saada väki kisoihin.

Jotta Joensuun Kataja menestyisi finaalitasoon asti Vattenfall-kilpailussa, tulisi 15- ja 17-sarjojen olla kansallista kärkitasoa. Katajalla on kyllä muutama kova tyyppi näissä ikäluokissa, mutta finaalitasoon vaaditaan leveä kärki. Tulevaisuus onkin näiden nyt 11-13-vuotiaiden käsissä. Parin vuoden päästä he ovat tuo tärkein ja ratkaisevin elementti. Kuitenkin ennen omaa ja seuran menestystä pitäisi oppia käymään kilpailemassa.

Tähän tahtoisin vanhemmilta rohkaisua ja rohkeutta tuoda lapsi kisoihin. Kilpailu on tervettä, voittaminen hienoa, häviäminenkin tärkeää. Vaikka pienenä itsekin jännitin kisoja, ja välillä tuntui pahaltakin, en itse ole koskaan kisaamista katunut.

Juhannuksena kävin Keuruun perinteikkäissä juhannuskisoissa kilpailemassa. Edelleen jännitti, tuntui vähän pahalta, mutta silti se oli niin palkitsevaa, että aion tämän toistaa. Olin toisiksi viimeinen 800m juoksussa. Juoksin silti kovempaa kuin seitsemään vuoteen, joten voitin itseni.

Käykää testaamassa rajojanne, niin oivallatte, ettei niitä ole. Aina voi tehdä jotain paremmin. Itsekin aion juosta vielä ennätykseni. Ei se mahdotonta ole, jos vain...

Kirjoittajan pitäisi juosta tänään 400m vetoja.  

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.