Blogikirja

Muistelemisia kesän pääsatamasta

14.9.2014 - Jenny

Tässä lokikirjan merkinnässä on luvassa lisää kisasihteerin elämästä ja Eliittikisojen järjestämisestä. Minun hommissa tämä taitaa olla se pääsatama ja kohokohta kesässä!

Vain yhden illan tapahtuman järjestäminen vie reilun kuukauden kesätöistäni. Toki homma on joka vuosi siinä mielessä helpompi, että osaa varautua tilanteisiin ja välttää ongelmia, kun kokemusta kertyy. Kisasihteerinä tehtäviini kuuluu mm. hankkia toimitsijat (tänä vuonna vajaa 200), infota heidät, palaveerata ja olla yhteydessä muiden yhteistyötahojen kanssa, hankkia kaikkea tarvittavaa (kuten optiset mitat lainaan, ensiapuvälineet, toimitsijapaidat, jne…) sekä parhaana osuutena vastata urheilijoiden kuljettamisesta ja majoituksesta.

Teimme tänä vuonna yhteistyötä Lapinlahden Eliittikisojen kanssa, sillä kilpailujen välillä oli vain neljä päivää. Toivolan Olli hankki kumpaankin kisaan urheilijat ja minä vastasin urheilijoiden kuljetuksista ja majoituksista sekä hankin porukan (eli urheilija-attaseat) toteuttamaan kaikkea tätä hässäkkää. Lisäksi miulla oli heti kesän alusta suurena ja tärkeänä apuna Lapinlahden vahvistus Joni, joka toimi kummassakin kisassa attaseana ja vielä Joensuussa kisatoimiston vastaavana!

Ajelimme Ollin kanssa Lapinlahdelle paria päivää ennen kisaa. Jo tässä vaiheessa puhelin soi ja sähköposti täyttyi hyvää vauhtia. Muutamat ulkomaalaiset urheilijat oli jo saapunut majoitukseen ja heti paikalle päästyämme alkoi hässäkkä, jotta kaikki urheilijat saataisiin paikalle. Urheilijoiden peruessa esimerkiksi loukkaantumisten takia tai vaihtolentojen ollessa myöhässä, kyyditykset muuttuvat melkoista vauhtia. Majoituksen osalta homma toimi. Lapinlahtelaiset attaseat olivat todella tunnollisia ja innokkaita. Tänä vuonna urheilijat olivat todella rentoa porukkaa. Vaikka hankalia tilanteita syntyy väkisin tuossa pyörityksessä, ja minä olin aivan poikki, kaikesta selvittiin kunnialla. Ja hauskaa oli! Itse kilpailuthan menivät hienosti, vaikka alkuun vähän satelikin. Minäkin pääsin vähäksi aikaa seuraamaan kisaa sekä ehdin jopa syömään!

Urheilijat jäivät odottelemaan Lapinlahdelle Joensuun kisaa, kun me lähdimme jo maanantaina järjestämään seuraavaa Eliittikisaa Joensuuhun. Nämä pari päivää hujahti jälleen toimitsijoita infotessa, urheilijoiden aikatauluja selvittäessä, puhelimessa puhuessa ja sähköposteihin vastatessa. Suurin osa urheilijoista saapui suoraan Lapinlahdelta. Vaikka heille aluksi vaikutti siellä, että he olivat tulleet keskelle ei-mitään, ja että olisi tylsä viikko edessä, he olivat kääntäneet homman päinvastaiseksi. He olivat ottaneet rennosti ja pitäneet hauskaa! Niinpä he tulivat kovin tyytyväisinä ja virkistyneinä Joensuuhun!

Joensuun kisa alkoi minulle kovin kiireisesti. Juoksin hoitamassa montaa asiaa (ensiavussa, urheilijakokoontumisessa (calling-room), kisatoimistossa, jne…), mutta kisan loppupuolella homma toimi jo todella hyvin. Oli uskomaton tunne, kun suomalaiset, etenkin katajalaiset urheilijat suoriutuivat niin hyvin lajeissaan ja yleisö syttyi… Joten kisan jälkeen oli todella hyvät fiilikset! Kisaa seuraava päivä tuntuukin aina sitten todella oudolta, kun ei osaa lopettaa höösäämistä yhtäkkiä! Painuin siis äkkiä mökille rauhoittumaan...

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.