Blogikirja

Kesän suuntaviivat selvillä

26.4.2014 - Anssi


Viimeiset kolme viikkoa ovat menneet taas nopeasti. Suunta kaikelle tekemiselle on otettu jo aiemmin ja nyt sitten pyritään pitämään laivan keula oikeaan suuntaan. Oman tekemiseni pääpointtina on ollut nyt nuorisovalmennusjärjestelmän kehittäminen. Ideana on pyrkiä saamaan meidän toiminnasta niin hyvää kuin mahdollista. Käytännössä tämä tarkoittaa ryhmien muodostamista optimaalisesti, harjoitusaikojen ja määrien optimoimista ja ryhmille parhaiden mahdollisten vetäjien varmistamista. Kun talven aikana eri ihmisisten kanssa olemme nuorisovalmennuksesta keskustelleet, on hyviä ideoita tarttunut matkaan paljonkin. Nyt noita sitten pyritään soveltamaan juuri meidän tarpeisiin sopiviksi. Tarkoituksena on saada kesästä lähtien pyörimään viisi harjoitusryhmää 12-16-vuotiaille. Kaikille lajiryhmille (pikajuoksut, kestävyysjuoksut, hypyt ja heitot) omansa sekä lisäksi harrasteryhmä. Kun toiminta lähtee rullaamaan kuten on suunniteltu, ollaan jälleen otettu suuri askel haluttuun suuntaan. Toki tiedämme, että vielä ei olla siellä minne halutaan mutta suunta kuitenkin on oikea.

Huhtikuu on perinteisesti myös kevätkokousten aikaa. Lähiaikona on jo ollut Katajan Tukisäätiön valtuuskunnan sekä Pohjois-Karjalan Yleisurheilun kevätkokoukset. Molemmissa noissa oli normaalien kokousrutiinien (toimintakertomukset ja tilinpäätökset) lisäksi puhetta myös meidän nuorisovalmennuksen tehostamisesta. Molemmissa tilaisuuksissa tuli myös vankka tuki sille, että toimintaa ollaan viemässä oikeaan suuntaan. Toissa viikolla pidettiin myös meidän oma valmennuksen ohjausryhmän kokous jossa pureuduttiin pelkästään valmennukseen liittyviin asioihin. Ja viime viikolla oli myös urheilukoululaisten ja valmennusryhmäläisten vanhempain ilta. Tuossa illassa tuli taas muutamia lisäideoita siihen, mitä juttuja kesällä voidaan edelleen kehittää. Siis aina kun kokoonnutaan eri ryhmän kanssa keskustelemaan urheilujutuista niin asioihin saadaan uusia (ja todella hyviä) näkökulmia. Tällaisia tilaisuuksia kannattaa siis jatkossakin pitää.

Kisakauden lähestymisen ansiosta alkaa allekirjoittaneella olemaan töitätaas myös kisailmoittautumisten ja muiden kisajärjestelyjen puolella. Viime viikonloppuna Sm-maantiet ja Pyhäselän Malmijuoksu avasivat kotimaisen kisakauden. Molemmissa mukana oli meidän juoksijoita ja menestystäkin tuli varsin hyvin.

Valmennushommiakin olen normaaliin tapaan yrittänyt ehtiä tekemään kaiken muun ohella. Areenalla onkin aherrettu vähintäänkin aktiivisesti ja omat (kuten monet muutkin) urheilijat vaikuttavat olevan hyvässä kunnossa. Viime viikon lopulla koitti yksi vuoden kohokohdista kun suuntasin neljän valmennettavani kanssa leireilemään Mallorcalle. Tänään aamulla kaksi urheilijoista lähti takaisin Suomeen ja kahden kanssa jäimme vielä toiseksi viikoksi tänne reenailemaan.

Jos jotakuta kiinnostaa niin kuulumisia meidän leiriltä voi seurailla päivittäin nettisivuiltani osoitteesta www.anssivanska.com.

Kun nuorisopäällikkö Jenny edellisessä päivityksessään oli Kokka kohti kesää, niin nyt allekirjoittanut (ja samalla blogi) siis todellakin on jo kesätunnelmissa täällä Malloralla. Viikon verran vielä näin ennenkuin paluu Suomen maankamaralle ja myös normaaleihin toimistorutiineihin koittaa.

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.