Blogikirja

Kohti hallikautta seilataan

10.1.2014 - Tomi

Tynkäviikko alkaa olla loppupuolessa. Tiistaina tuntui vielä epämääräisen viikonlopun rasitukset, jotka vietin epämääräisessä seurassa (isä+veli). Pohjanmaalla on välillä hyvä käydä, niin näkee kuinka mahtavat treeniolosuhteet Joensuussa on. Kotikylän olosuhteet ovat nimittäin noin 12 katuvaloa ja 20cm piennarta valtatien vieressä.

Tiistaina oli tarkoitus aamulla mennä katsomaan Jirin treeni. Akatemian harjoitusvuorolle oli tullut liuta yleisurheilijoita, mutta valmennuspäällikkö Vänskää ei vain näkynyt missään. Mies oli nukkunut pommiin ehkä ensimmäisen kerran kymmeneen vuoteen, joten konkari Pyylampi otti porukan hetkeksi haltuunsa.

Akatemiavalmennus toimii Joensuussa siten, että Joensuun Kataja vastaa Akatemiassa olevien yleisurheilijoiden valmennuksesta. Liimatan Anssin siirryttyä ”peleihin ja leikkeihin”, olemme jakaneet Vänskän kanssa vetovastuun niin, että Anssi vetää tiistain ja torstain, minä keskiviikon. Keskiviikkoisin aihealueena on liikkuvuus, lihashuolto ja kehonhallinta.

Yleisurheilujaosto käyttää toiminnassaan myös osakeyhtiötä, jonka kautta pyöritetään tapahtumien alvillisia toimintoja sekä työhyvinvointipalveluita. Osakeyhtiön toiminnan pyörittämisessä on allekirjoittaneenkin pitänyt vähän opiskella ja kantapään kautta oppia juttuja. Sain sitten tämän tilin verkkopankin jumiin keskiviikkona. Torstaina menin pankkiin avaamaan sitä. Kävi kuitenkin niin, ettei minulle ollut virallisesti tilinkäyttöoikeus vaihtunutkaan. Nimi löytyi, mutta käyttöoikeutta ei. Tämä aiheutti melkoisen pikakokouksen järjestelyn ja puhelinrumban. Perjantaina vihdoin saimme tilin auki ja käyttäjätiedot päivitettyä.

Iltaisin olen yrittänyt pitää jonkinlaista yhteyttä myös ulkomailla jo treenaaviin katajalaisiin. Pääsääntöisesti näyttäisi menevän hyvin sielläkin. Ja heidän edesottamuksiaanhan voi seurata twitter-tileiltä. Hallikausi häämöttää horisontissa, joten katajalaisten tuloksia alkaa varmaankin pikkuhiljaa tipahtelemaan tuonne kauden kärkitulosten listoille.

Perjantaisin aloitan päiväni aamutreeneillä verkkosivujen suunnittelusta vastanneen Ilkka K:n kanssa. Todella säälittävä ja typerä tavoite on kesällä juosta 400m aidat jossain Katajan järjestämässä kisassa. Ilkka on melkoinen #someurheilija, mutta asenne on kohdallaan ja huumori jopa huonompaa kuin meikäläisellä. Tätä seikkailua voi (muttei ehkä kannata) seurata hashtagilla #roadtojtcclassic.
Ensi viikolla Eliittikisayhteistyösopimusten värkkäily jatkuu. Niin jatkuvat myös yleisurheilukoulut koko sakilla. Kerrotaan ensi viikolla sitten Katajan Linjasta enemmän.

Kirjoittaja huristelee huomenna rentoutumaan Matkuksen rahankierrätyskeskukseen.

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.