Blogikirja

Kovassa myötätuulessa

31.1.2014 - Tomi

Sen verran on myötätuulta, että maisemat vaihtuvat varsin rivakasti. Viikkoon on mahtunut monenlaista sälää.

Tiistai meni maratonin ilmoittautumisjärjestelmään tietoja syöttäessä. Eipä uskoisi, että tuota voi edes oikein pitää työtehtävänä. Pelkkien sarjojen kirjaamiseen meni 3-4h. Sarjoja on 39 kappaletta. Hiukan tulee aina toiveita siitä, että sarjat menisivät viiden vuoden välein. Valitettavasti emme siihen lähde. Ainakaan vielä. Syy siihen on se, että joka sarjaan ei tälläkään hetkellä ole kolmea osallistujaa. Kuitenkin 39 x kolme pokaalia on aikamoinen laatikkomeri. Eikä toki kustannuksenakaan ihan pieni. Sitten kun Joensuu Maratonin juoksee 1500 juoksijaa, voidaan harkita sarjavälin tihentämistä.

Keskiviikkona piti käydä katsastamassa Helsinki. Syy Eliittikisakokous. Päivämäärä on tiedossa ja niin on lajitkin. Uuden pääsponsorin (Loisteen) johdosta erinäisiä visuaaliseen ilmeeseen ja markkinointiin liittyviä ohjeita tuli aikalailla runsaasti. Eliittikisajärjestäkokoukset olisivat tavallaan oikein mainio draamasarjan aihe. Järjestäjien joukoissa on todella vanhan liiton urheiluvaikuttajia ja sitten meitä amatöörejä, jotka ”eivät mistään mitään tiedä”. Urheilusta kun on kyse, on kaikilla oma mielipide. Myös tunteet sekä seurauskollisuus vaikuttavat himpun verran päätöstentekoon. Joka tapauksessa porukka on sellainen, että ammattitaitoa löytyy. Toivottavasti tämä näkyy laadukkaampana kisasarjana ensi kesänä. Ainakin sähköinen viestintä tulee paranemaan huomattavasti.

Myös hyvin jatkunut yhteistyö Tokmannin kanssa sai jatkoa Eliittikisayhteistyön jatkuessa. On oikeasti hienoa tehdä yhteystyötä sellaisten yritysten kanssa, jotka oikeasti näkevät yleisurheilun ja varsinkin Eliittikisojen televisionäkyvyyden ehdottoman hyvänä paikkana olla mukana. Tokmanni siis tarjoaa lasten liput Joensuun Eliittikisoihin myös jatkossa.

Tuleva viikonloppu on meikäläiselle ja uskoisin, että muullekin yleisurheiluväelle jännittävä. Jukka nimittäin avaa hallikauden kilpailemalla Botnia Gameseissa Vaasassa. Tämä on ensimmäinen ratakisa virallisen paluun jälkeen, ja toki kaikki odottavat miten miehen käy. Samoin Jiri käy koittamassa kasin kulkua Kuopiossa.

Viikonlopun tapahtumia voitte käydä seuraamassa Twitterissä, jonne minun ja Anssin lisäksi uusin värväyksemme Harri Piironen linkittää tietoa. On muuten jokseenkin korvaamaton apu tuollainen tietonikkari ja tilastoäijä, jota oikeasti urheilu kiinnostaa kaikilla tasoilla. Harvalla olisi tällaisen nippelitiedon jakamiseen aikaa ja jaksamista. Joskus tulee vahingossa ideoita, joilla on näinkin suuri lisäarvo.

Ensi viikolla pitää sitten löytyä aikaa tuohon tarkempaan roolijakoon. Ja on siellä myös hallimaaotteluhommia tiedossa.

Kirjoittaja lähtee katsomaan kuinka Kataja Basket kyykyttää Suomen toiseksi hienoimpien verkkosivujen haltijaa (Tampereen Pyrintöä).

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.