Blogikirja

Päätesatama häämöttää

29.8.2014 - Anssi

Tai eihän tämä oikeasti vielä mikään päätesatama ole mutta välisatama ennen uudelle kierrokselle lähtemistä. Vuoden aikana on saatu tehtyä hyviä uusia avauksia, järjestetyt tapahtumat ovat onnistuneet hyvin ja urheilijat ovat menestyneet hyvin.

Kausi alkaa siis olla paria viimeistä kilpailua lukuun ottamatta pulkassa. Sen verran kesällä piti kesällä kiirettä, etten tännekään ehtinyt kirjoitella. Oikeastihan ei niin kiire ollut, mutta prioriteettiasteikossa ei tämä blogi ihan ykkösenä ollut.

Mitäs valmennuspäällikön kesänajan töihin sitten kuului? Normaali arkipäivä kului niin, että aamulla tulin kahdeksan maissa toimistolle tekemään paperitöitä. Lähinnä nuo aamulla tehtävät hommat olivat kisoihin ilmoittamisia, osanottomaksujen hoitamisia, omien kisojen suunnittelua ja eritasoisiin kisoihin lähtevien joukkueiden valitsemista/asioiden hoitamista. Lisäksi seurailin, miten meidän urheilijat olivat kisoissaan pärjäilleet ja Tomin kanssa mietiskeltiin menneitä ja suunniteltiin tulevia juttuja. Jennyn kanssa sitten mietiskeltiin urheilukoulujuttuja ja meidän omiin kisoihin liittyviä juttuja. Katajan nettisivuillekin yritin välillä kirjoitella raportteja, joka muuten sekin ottaa välillä yllättävänkin paljon aikaa. Esimerkiksi pm-huipentuman tuloksien läpikäyntiin ja jutun kirjoittamiseen saa helposti pari tuntia menemään.

Aamupäivän toimistosession jälkeen siirryin yleensä aika suoraan kentälle harjoituksia vetämään. Kentällä sitten vierähti yleensä 4-8 tuntia. Suuri osa tuosta ajasta oli työhön kuuluvia valmennushommia ja loppuaika meni harrastukseni, eli yleisurheiluvalmentamisen, parissa.

Normaaleiden arkirutiineiden lisäksi kesään on kuulunut useita kisareissuja, lähinnä viikonloppuisin. Useamman päivän reissuja ovat olleet Sm-viestit Lahdessa, aikuisten aluemestaruuskisat Kuopiossa, nuorten aluemestaruuskisat Lieksassa, Kalevan Kisat Kuopiossa, 19-vuotiaiden Sm-kisat Huittisissa ja 17-vuotiaiden Sm-kisat Kotkassa. Lisäksi Joensuussa eritasoisia kisoja olen tainnut olla järjestämässä kymmenenä päivänä. Kun noihin lisätään vielä muualla olleet yksipäiväiset kisat, niin kisapäiviä on toistaiseksi kertynyt noin 35. Normirutiinien lisäksi heinäkuussa Eliittikisat lohkaisivat melkoisen määrän työntunteja, tosin huomattavasti vähemmän kuin siitä enemmän vastuussa olleilta Tomilta ja Jennyltä. Eliittikisat menivät tänä vuonna kyllä kaikin puolin niin loistavasti, että niiden eteen kyllä kannattaa töitä tehdäkin.

Nyt pari viikkoa on kaikki urheilukoulu- ja nuorisovalmennusryhmät olleet tauolla, joten minullakin on ollut hieman enemmän aikaa tehdä rauhallisia toimistohommia. Lähinnä olen tehnyt yhteenvetoja kesäkaudelta ja suunnitellut tulevia valmennuskuvioita. Valmennusjärjestelmän kehittämisessä mennään tänä syksynä taas yksi askel eteenpäin. Viime talvena panostettiin urheilukouluryhmiin ja kesällä nuorisovalmennusryhmiä laitettiin uuteen uskoon. Nyt nuorisovalmennusryhmistä saatujen kokemusten perusteella tehdään niihin muutamia parannuksia ja uutena asiana kaikille tavoitteellisesti harjoitteleville nuorille pyritään löytämään henkilökohtainen valmentaja. Porras portaalta Katajan valmennusjärjestelmää siis kehitetään kokemusten ja toiveiden perusteella paremmaksi.

Laivan suunta on siis taatusti oikea, joten pikkuhiljaa uskalletaan vauhtiakin kiihdyttää!

Kirjoittaja pyrkii olemaan seuraavat neljä viikkoa lomalla. Ensimmäisille kahdelle viikolle tosin mahtuu yleisurheilua ihan riittävästi: Ruotsi-ottelun seuraamista Stadionilla, 17-19-vuotiaiden Pietari - Karjalan tasavalta - Itä-Suomi alueottelun seuraamista Savonlinnassa ja koululaisten Sm-kisoja Mikkelissä.

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.