Blogikirja

Vierailla mailla

18.3.2014 - Jenny

Helmikuulla usein, niin tänäkin vuonna, on minun osalta hiljaisempaa menoa yleisurheilukoulujen puolella, kun ryhmät ovat alkaneet pyörimään normaalisti. Välillä olen käynyt pitämässä yleisurheilukouluilla harjoituksia ja kuukausikisoja, mutta olen myös voinut ottamaan rennommin. Pidin helmikuulla pienen loman ja käväisin kavereiden kanssa Pohjois-Norjassa (seilattiin Jäämerelle). Aika erilaiset maisemat odotti heti rajan toisella puolen… Norjalaisissa ehkä jopa yllätti se urheiluhulluuden määrä (no, talviolympialaiset oli käynnissä)!

Talvilomaviikolla tuli vietettyä enemmän aikaa toimistolla. Kun muut hommat antavat periksi, olemme tehneet taas Eliittikisoihin liittyviä hommia, kuten käyneet sopimassa urheilijoiden majoitus- ja ruokailupalveluista. Näiden sopiminen kuuluu minulle, sillä kaiken muun sekalaisen kisajärjestämisen ohessa minun vastuualueeni on ulkomaisten urheilijoiden kuljettaminen, majoittaminen ja ruokkiminen (eli urheilija-attaseat). Tai mitä he nyt ikinä keksivätkään; jos he haluavat, me viemme urheilijoita ostamaan vaikka sitä virveliä, jos ei muuta kiireellisempää ole ohjelmassa. Tässä tehtävässä on selviydyttävä monenlaisista tilanteista ja ymmärrettävä mitä urheilija haluaa ja tarvitsee, joten homma on toisinaan haasteellista, mutta todella palkitsevaa. Viime viikko hujahti vastaavissa hommissa ampumahiihdon maailmancupissa!

Viikonloppuna pääsimme sukeltamaan Kinkan ohjaajien, Lauran ja Annin, kanssa Nuorisovalmentajatutkinnon ensimmäisessä osassa yhä syvemmälle yleisurheilun syövereihin. Käsittelimme pääosin yleistä tietoa valmentamisesta (mm. nuorten voima-, nopeus- ja kestävyysharjoittelu), moniotteluvalmentamista ja saimme paljon uusia ideoita käytännön harjoitteluun. Parasta antia oli kuitenkin muiden kurssilaisten kanssa kokemusten jakaminen ja muiden seurojen käytäntöjen kuuleminen! Kuukauden päästä jatkamme pikajuoksun ja kilpakävelyn valmentamisesta. Loistavaa päästä pitkästä aikaa kertailemaan ja oppimaan uutta yleisurheilusta, edellisistä koulutuksista on aivan liian pitkä aika!

Jos nyt hetken pysyisi taas kotisatamassa ja keskittyisi noihin opintoihinkin...

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.