Blogikirja

Vuosi mennä lipsahti

23.12.2015 - Tomi

Kolmas vuosi toiminnanjohtajana alkaa olla takana. Paljon on tapahtunut, niin kuin aina vuoden aika-akselilla. Tehdään tähän nyt sellainen pienimuotoinen koonti omasta näkökulmasta. Lähdetään liikkeelle perä edellä, eli tästä syksystä vuoden 2015 alkuun päin.

Tänä vuonna otimme vähän toisistaan tietämättämme oman työajan kohdistumisen seurantaan. Seurasimme siis mihin käyttämämme työaika menee. Siinä selvisi, että valmennus- ja nuorisopäällikön aikaa menee liikaa kilpailujärjestelyihin ja toiminnanjohtajana olen siinä roolissa ollut liian vähän. Tämä oli meistä epäkohta, sillä valmennusväen tehtävä on saada oman seuran urheilijat kilpailuihin, eikä suinkaan hankkia toimitsijoita. Kaiken tämän lisäksi kauan mukana ollut Jenny Kilpiäinen lähti kesän alusta muihin työtehtäviin ja tilalle tuli Ville-Pekka Kokko. Kun Ville-Pekkakin sai töitä muualta, olimmekin kahden Anssin kanssa. Teimme myös ns. vuosikellon, josta näimme, mitä asioita milloinkin tulee vuoden aikana tehdä. Kalenterista tuli aika täysi, joten jonkinlainen asioiden uudelleen miettiminen oli ajankohtaista.

Suoraan ei tehtäviä voinut siirtää tai vaihtaa, koska työaika olisi napsahtanut reippaalle ylityöajalle. Tästä syystä saimme järjesteltyä työtehtäviä niin, että edeltävä toiminnanjohtaja Tuomo Lehtinen ottaa tulevana vuonna Joensuun Eliittikisojen pääsihteerin tehtävät, ja oma panokseni niihin karkeloihin työmäärässä vähenee. Tuomo oli helppo valinta, koska on kisoja järjestellyt jo kauan ja ollut muutenkin apuna joka vuonna. Ainakaan toiminnan laatu ei heikkene. Uskoisin, että pikemminkin päinvastoin.

Omalle kontolleni tulee kisajärjestelyt ja toimitsijoiden organisointi niin pienissä kuin isoissakin kisoissa. Tätä toimintaa on jo hiukan voinut havaita syksyn kisojen osalta. Nuorisopuolelle saimme asioita hoitamaan Jaana Sorjosen, josta tuli Liikkari-vastaava. Liikkari-ohjaajia on myös käyty kouluttamassa ja palaute ohjaamisesta on ollut hyvää. Samanlaista harjoitusten tarkkailua tullaan tekemään uuden vuoden alkupuolella myös vanhempien lasten ryhmiin.

Ainakin tässä vaiheessa tuntuu, että kaikki tämä tehtävien sumpliminen on ollut järkevää. Sekä minulla että Anssilla on tuntunut olevan aika hyvä draivi hommissa. Myös Eliittikisan organisointi on ihan eri tasolla, kun joku voi keskittyä siihen lähes päätoimisesti. On siis täysin mahdollista, että Joensuu on paras Eliittikisa myös ensi vuonna. Myös muita tapahtumia on oikeasti alettu aktiivisesti kehittämään eri toimijoiden kanssa. Ensi vuosi tuo näiden lisäksi mys SM-kilpailut Joensuuhun. Moniotteluiden SM-kilpailut järjestetään kahdella paikkakunnalla, Kuopiossa ja Joensuussa elokuun lopulla.

Vuoden urheilijamenestys oli aikuisissa mainiota. Takavuosien urheilijatähdille on siis olemassa menestyksen jatkajia niin miehissä kuin naisissa. Anssin vastuulle kuuluvat nuorisoryhmät ovat täyttyneet kivasti ja urheilukoulupuolella onkin tällä hetkellä enemmän pula harjoitustiloista kuin urheilijoista. Se on positiivinen lopulta positiivinen ongelma ja lisätilojen löytymiseksi on pistetty jo rattaat pyörimään.

Omalta kohdalta muistettavimpina asioina ovat olleet Porin Kalevan Kisojen laaja menestys ja aikuisten 4x1500m SM-viestikulta. Omasta ajankäytöstä johtuen luovutin Jirin valmennuksen täysin Keskisalon Jukan vastuulle. Toki se oli jo muutaman aiemmankin vuoden ollut enenevin määrin yhteistyötä, mutta koin lahjakkaan urheilijan tarvitsevan enemmän seurantaa ja Jukalla oli siihen näköalapaikka. Tulevan vuoden hommista mainittakoon, että allekirjoittanut valittiin SUL:n hallitukseen. Jospa siellä saisi vietyä ainakin itäisen alueen asioita yleisurheilurintamalla parempaan päin.

Muistan kun pienenä ihmettelin, että missä ihmeen kokouksissa se isä käy. Miten voi olla niin paljon kokoustettavia asioita. En ihmettele enää. Yhtä palaveriahan tämä elämä on. Nyt tämä herra luovuttaa toimiston tonttujen käyttöön joulun pyhiksi. 

Hyvää joulua!

Ps. Urheilijat, joululoma on parasta mahdollista treeniaikaa: Paljon ruokaa, paljon aikaa, paljon lepoa.

Mikä ihmeen blogikirja?

Blogikirja on laivoilla pidettävä päiväkirja. Blogikirjan alkuperäinen tarkoitus oli kirjata tasaisin aikavälein laivan nopeus, josta voitiin päätellä kuljettu matka. Tätä tietoa tarvitaan laivan sijainnin määrittämiseen navigoitaessa. Blogikirjaan merkitään myös kaikki laivalla olijat.

Nykyään Blogikirja sisältää monentyypistä informaatiota laivan tai jopa sukellusveneen kulusta, olosuhteista ja tapahtumista. Tämä blogikirja avaa seuran toimintaa pintaa syvemmältä.