Kevään 2019 yleisurheilukouluihin voi nyt ilmoittautua

14.12.2018

Joensuun Katajan yleisurheilukoulut kevään 2019 osalta jatkuvat samanlaisina kuin syksyllä 2018. Edelleen pyrimme ottamaan kaikki halukkaat mukaan yleisurheilemaan. Emme valitettavasti pysty tätä suoraan lupaamaan, mutta koetamme järjestää ryhmiä niin paljon, että kaikilla on mahdollisuus yleisurheilla.

 

Liikuntaleikkikoulujen (3-6-vuotiaille) ilmoittautuminenkin on myös samalla auennut.

 

RYHMÄJAKO

Katajan yleisurheiluryhmät jakaantuvat kilpailemiseen ja harrastamiseen suuntautuviin linjoihin. Molemmista suuntauksista voi tietysti kilpailuihin osallistua, mutta jos kilpailuista ei ole kokemusta, tai ei vielä aikomusta tai uskallusta osallistua, suosittelemme valittavaksi harrastepuolen ryhmän.

Selvyyden vuoksi kilpailemiseen suuntautuvien ryhmien perässä lukee Kilpa. Näissä ryhmissä on selkeät kilpailulliset tavoitteet. Tavoite on lähtökohtaisesti osallistua kilpailuihin, mutta tarkoitus on toki myös parantaa tuloksia. Loikka- ja Kinkka -ryhmät ilman Kilpa-liitettä harjoittelevat samaan tapaan, mutta varsinaista kilpailuvelvoitetta ei ole. Se ei kuitenkaan estä kilpailemista.

Harrasteryhmiksi siis lasketaan Vauhti, Loikka, Kinkka ja Harraste 13-15v -ryhmät. Kilparyhmiä ovat Loikka Kilpa, Kinkka Kilpa ja Monipuolisuus-ryhmät.

 

HARRASTELINJA

Harrasteryhmissä opetellaan yleisurheilulajeja monipuolisesti. Harrasteryhmiin voi tulla, vaikka yleisurheilusta ei olisi aiempaa kokemusta. Harrasteryhmäläiset voivat osallistua kilpailuihin kuten kilparyhmäläisetkin, mutta harrasteryhmien ohjelma ei ole niin tavoitteellinen kuin kilparyhmissä.

 

6-8-vuotiaille (s. 2011-2013)

Vauhti-ryhmässä yleisurheiluun tutustutaan harrastemielessä. Tavoitteena on oppia yleisurheilulajien sekä perusharjoitteiden suoritustekniikat. Vauhti-ryhmä kokoontuu maanantaisin ja keskiviikkoisin.


8-10-vuotiaille (s. 2009-2011)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme Loikka-ryhmää, joka kokoontuu tiistaisin ja torstaisin.

11-12-vuotiaille (s. 2007-2008)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme Kinkka-ryhmää, joka kokoontuu maanantaisin ja torstaisin.


13-15-vuotiaille (s. 2004-2006)

Yleisurheilua aloittaville ja kokemattomille kilpailijoille suosittelemme 13-15-vuotiaiden harrasteryhmää, joka kokoontuu keskiviikkoisin.

 

KILPALINJA

Kilparyhmissä talven päätavoitteena on pm-hallit Joensuussa tammikuun. Toki myös muut kilpailut otetaan huomioon ja niihin pyritään osallistumaan isolla joukolla. Ryhmissä harjoitellaan hauskaa pitäen, mutta lajeihin perehdytään hiukan tarkemmin. Ryhmiin ilmoittautuvilla on hyvä olla yleisurheilukokemusta tai kilpailukokemusta muista lajeista.

Kilparyhmään kuuluakseen tulee osallistua kilpailuihin.

 

8-10-vuotiaille (s. 2009-2011)

LOIKKA KILPA-ryhmä on jatkossa suunnattu 8-10-vuotiaille. Se kokoontuu kaksi kertaa viikossa tiistaisin ja torstaisin ja sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille.

8-10-vuotiaiden yleisurheilukouluissa keskitytään perusliikkumiseen ja kehonhallinnan harjoittamiseen. Harjoituksissa kehitetään lasten motorisia ja sosiaalisia taitoja sekä innostetaan lapsia liikkumaan monipuolisesti.

 

11-12-vuotiaille (s. 2007-2008)

KINKKA KILPA-ryhmä on jatkossa suunnattu 11-12-vuotiaille. Se kokoontuu kaksi kertaa viikossa maanantaisin ja joko keskiviikkoisin tai torstaisin. Sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille. Lisäksi pyrimme saamaan KINKKA-ryhmälle yhden vapaaehtoisen lisäharjoituksen lähes joka viikolle.

Ryhmässä nuori kehittää nopeuttaan, kestävyyttään, kimmoisuuttaan ja lihaskuntoaan sekä omaksuu yleisurheilun lajitaitoja monipuolisen tekemisen kautta.

 

13-16-vuotiaille (s. 2003-2006)

MONIPUOLISUUS-ryhmä on jatkossa suunnattu 13-16-vuotiaille. Se kokoontuu kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin. Sen harjoittelu ja ohjelma on painotetusti kilpaileville lapsille.

Harjoitellaan herkkyyskaudet huomioiden monipuolisuutta korostaen. Kaiken harjoittelun perustana on määräpohjainen juoksuharjoittelu. Harjoitellaan kaikkien yleisurheilulajien perusteet, samoin myös perusteet oheisharjoittelusta (nopeus-, kestävyys-, kimmoisuus-, voima-, kehonhallinta- ja liikkuvuusharjoittelu).

 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautumiset ryhmiin tapahtuvat edelleen myClubin kautta!

Ilmoittautumista varten on siis rekisteröidyttävä MyClubin käyttäjäksi. Jokaiselle lapselle pitää olla oma MyClub-profiili. Nämä voi sitten jälkikäteen yhdistää saman hallinnan alle.

Ryhmät löytyvät kohdasta TAPAHTUMAT, ja sieltä kohdasta MUUT. Ryhmiä voi selata joko listasta tai kalenterista.

Kuva alla:

urheilukoulut.png

 

Ryhmät täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kuitenkin syksyn ryhmissä olleilla on ”etuajo-oikeus”, joten heidät siirretään mahdollisen jonon ohi. Jos ryhmät ovat täynnä, tiedustelut valmennuspäällikölle.


Tiedustelut

Valmennuspäällikkö
Jarkko Kumpulainen
jarkko.kumpulainen@katajayu.fi
040-5700229