Yleistä

Urheilijoille

Korvausperusteet

Lisenssit

Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa.

Yleisurheilulisenssien ja Sporttiturvan hinnat kaudelle 2019 ovat 1.10.2018 alkaen

Yleisurheilulisenssien ja Sporttiturvan hinnat ovat:

2005 tai aiemmin syntyneet 30 euroa (+mahdollinen vakuutus) (14–vuotiaat ja yli; ei sisällä vakuutusta; vakuutuksen voi ostaa erikseen)
- Sporttiturva 2005–2002-syntyneet +   20 euroa (14–17-vuotiaat) C-vakuutus
- Sporttiturva 2001–2000-syntyneet +   29 euroa (18–19-vuotiaat) B-vakuutus
- Sporttiturva 1999 ja aiemmin synt. + 120 euroa (20-vuotiaat ja vanhemmat) A-vakuutus

2006–2011 
aikana syntyneet 20 euroa
(8–13-vuotiaat; sisältää Sporttiturva-vakuutuksen)

2012 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa 
(7-vuotiaat ja alle; sisältää Sporttiturva-vakuutuksen)

Voimassaoloaika
Yleisurheilulisenssi ja Sporttiturva ovat voimassa 1.10.2018 - 30.09.2019

SPORTTITURVA 
Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2018, kun maksat sen lokakuun 2018 aikana. Jos maksat sen myöhemmin, se tulee voimaan maksupäivänä klo 24.00 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturva päättyy 30.9.2019.

Lisenssi ja siihen liittyvä tapaturmavakuutus, jotka on ostettu ennen 1.10.2018 ovat voimassa 31.12.2018.asti.

Vuoden 2018 lisenssi laskutetaan syyskaudella 2018. Vuonna 2019 lisenssien hankinta tulee jokaisen itse tehtäväksi tietosuojalain takia. 

 

Osanottomaksut kilpailuihin

Seura korvaa osallistumismaksut kaikkiin piirinmestaruus-, aluemestaruus- ja Suomen mestaruuskilpailuihin. Näiden lisäksi seura maksaa Seuracup-osakilpailuiden ja mahdollisen finaalin osallistumismaksut. Lajikarnevaaleista halvimman portaan mukaan puolet. Osallistuminen pitää maksaa ensin itse ja tämän jälkeen kuittia vastaan hakea seuralta toinen puoli kulukorvauksena. Myös Youth Athletic Gamesin osallistumisesta seura maksaa C-paketin mukaisen hinnan.

Muissa kilpailuissa seura korvaa jatkossa urheilijalle vain kaksi lajia per päivä. Lisälajit on urheilijan kustannettava itse. Seura voi kyllä maksaa ilmoittautumiset, mutta laskuttaa korvauksen piiriin kuulumattomat lajit sitten jälkikäteen. Katajan itsensä järjestämät kilpailut ovat tietysti omille urheilijoille ilmaisia.


Sm-kisojen kulut

Sm-tason kilpailuissa seura maksaa nuorten 14-22v sarjojen ja yleisen sarjan urheilijoille majoituksen, kilometrikorvauksen 0,20e / km ja ruokarahan max 15e / päivä. Majoitus- ja ruokailukulut maksetaan vain kuitteja vastaan.

Kalevan Kisoissa seura maksaa myös samoilla periaatteilla henkilökohtaisen valmentajan kustannukset. Muissa Sm-tason kilpailuissa seura maksaa joukkueenjohtajan kustannukset.

Kilpailuihin matkustamisessa suositaan mahdollisimman pieniä kustannuksia, eli mielellään yhteiskyytejä.

Leirit

Seura tukee alueleirejä ja lajikarnevaaleja maksamalla niistä puolet. Piirileireistä voidaan maksaa yksi leiri per vuosi. Monipuolisuus-, Akatemia- ja NYT-leirejä ei korvata. ANMJ-leireistä maksetaan puolet.

Leirimaksut voi periä seuralta jälkikäteen kuittia vastaan tai leirityksen järjestäjä voi lähettää suoraan puolet laskusta Katajan toimistolle.

Valmennustuki

Valmennustukea maksetaan pääasiassa yli 17-vuotiaille urheilijoille, jotka kilpailevat vähintään 19-sarjassa. Poikkeustapauksissa stipendiurheilijaksi lasketaan myös urheilija, joka saavuttaa aikaisessa vaiheessa aikuisten A-luokan tai 19-sarjan A-luokan tuloksen. Poikkeustapauksista päättää jaoston puheenjohtaja tai toiminnanjohtaja.

Joensuun Katajan valmennustukibudjetin jakautumisesta päättää vuosittain jaoston puheenjohtaja yhdessä toiminnanjohtajan kanssa.

Valmennustuki koostuu perustuesta ja bonuksista. Perustuen määrän pohjana ovat yleisen ja nuorten sarjan luokkatulos. Bonuksia kerrytetään maajoukkue-edustuksilla, sekä Sm- ja muiden arvokilpailujen menestyksellä.

Lisähuomioita

Bonukset lisätään seuraavan vuoden valmennustukeen.

Urheilijan loukkaantumistapauksissa valmennustuesta päättää jaoston puheenjohtaja tai toiminnanjohtaja.

Seura kustantaa Kalevan Kisa –tasoisille urheilijoille seuran kilpailuasun. Stipendiurheilijan tulee käyttää seuran edustusasua vähintään pm- ja SM-kilpailuissa. Urheilijoiden valmennustukijärjestelmästä päättää vuosittain Joensuun Katajan yleisurheilujaoston johtoryhmä.

Päivitetty 18.6.2018