Kilpailut ja tapahtumat

Joensuun Kataja on kokenut tapahtumajärjestäjä, joka järjestää vuosittain isoja yleisurheilukilpailuja. Edelliset Sm-kisat järjestettiin helmikuussa 2019 kun Joensuu Areenassa järjestettiin 17-22-vuotiaiden nuorten Sm-hallit. Sitä edellisen kerran Sm-mitaleista taisteltiin vuonna 2016 kun kilpailukausi päättyi Moniotteluiden SM-kilpailuihin Mehtimäen Keskuskentällä. Vuotuisia isoja tapahtumia ovat lähes 1000 osallistujan Joensuu Run (ex-Joensuu Maraton), hallissa järjestettävät avoimet piirinmestaruushallikisat ja ulkona kisattavat PKO-Gamesit.

Kaikkein suurin tapahtuma on vuosittain järjestettävä Motonet GP, jonka järjestämiseen tarvitaan kolmisensataa talkoolaista. Motonet GP kokoaa Joensuuhun Suomen parhaat yleisurheilijat sekä monia kansainvälisiä tähtiä. Motonet GP:n edeltäjä Joensuun Eliittikisat valittiin kahdesti peräkkäin (2014 ja 2015) valtakunnan parhaaksi Eliittikisaksi ja historian ensimmäiset GP-kilpailut 2018 vuoden parhaiksi. 2019 oli uudistusten vuosi, sillä Joensuu nousi ensimmäistä kertaa EA Classic-tasolle. Kilpailut onnistuivat upeasti, sillä yleisöä oli paikalla lähes 4000 ja kilpailuissa nähtiin mieleenpainuvia suorituksia, jotka huipentuiva naisten pika-aidoissa Jamaikan Britany Andersonin nuorten maailmanennätykseen 12,71 ja Annimari Korteen Suomen ennätykseen 12,72.

Joensuussa järjestetään vuonna 2022 Kalevan kisat sekä 2021 SM-maastot.

Vuoden mittaan järjestetään myös useita pienempiä kilpailuja. Kuukausittain järjestetään Motonet-kuukausikisoja. Näiden lisäksi niin talvella kuin kesällä järjestätään muutamia, lähinnä lapsille ja nuorille suunnattuja alueellisia kisoja.